Karel Kříž

Narozen roku 1988. Muzice se věnuje od svých 8let, kdy se začal učit hrát na dechové nástroje - flétnu a klarinet (ZUŠ Světlá nad Sázavou). Touha hrát na bicí nástroje ho intenzivě doprovázela celé rané mládí a vyvrcholila v 16 letech, kdy začal docházet do ZUŠ Havlíčkova v Pardubicích. Jeho prvním učitelem se stal František Jančura. Po 4 letech odchází studovat do Brna, kde dochází na výuku k bubeníkům Michalovi Jiráskovi a Petru Kudibalovi. Absolvoval též několik soukromých lekcí u Luboše Pavlíka.

V současné době dochází na soukromé lekce k vynikajícímu bubeníkovi Václavu Zimovi (Blue Effect).

Za svůj život vystřídal několik kapel, především rockového ražení - Ubent (Havlíčkův Brod), Crazy Train (Havlíčkův Brod), Design(Jihlavsko), Garde(Chotěboř). Zkušenosti nabíral též v žákovském dechovém orchestru ZUŠ Havlíčkova Pardubice. V současné době aktivně hraje s mladou pop-rockovou kapelou The Reall ze Znojma. Věnuje se též doprovodu v Polenském bigbandu.

Jeho Oblíbené hudební styly jsou jazz-rock, funk, R&B a Gospel music. Vzorem a inspirací jsou pro něj světoví bubeníci jako je Calvin Rodgers, Chris Coleman, Jojo Mayer, Todd Sucherman a Dave Weckl.

současné Karlovo nádobíčko: Drums: Tamburo Opera Series, BD: 22”, Toms: 10”, 12”, 13”, 15”, Snare drum: DW Collector 14”x5.5 Cymbals: UFIP Class Crash 18”, Class Crash 16”, Class Splash 9”, Class Splash 6”, Paiste Hardware: Double pedal DW9002, HH stand DW9000, Tama, Gibraltar, Sonor …